Hjertestarter

Ring på 2020 7722 eller skriv på info@rescyou.dk for bedste rådgivning vedr. køb af hjertestarter, skabe og tilbehør – og få oplyst dagspriserne.

Hvad er en hjertestarter AED?

En hjertestarter en et apparat, som ved hjertestop kan afgive elektrisk stød på et hjerte der ikke pumper normalt, så hjertet kan begynde pumpe normalt igen. Dog kan en hjertestarter, eller en AED (Automatisk Ekstern Defibrillator), ikke starte et hjerte, som er stoppet helt. Når et hjertestop opstår, så vil hjertet i de fleste tilfælde flimre en periode efter hjertet er stoppet med at pumpe. Hjertestarteren sender et elektriske stød gennem kroppen, som skal stoppe denne flimren, så hjertet dermed begynder at pumpe igen.

Det er vigtigt at påpege, at en hjertestarter AED ikke kan afgive stød på et hjerte der pumper normalt og ikke kan genstarte et hjerte hvor der ingen aktivitet er. Hjertestarteren kan kun afgive stød når stødt er nødvendigt og kan være gavnligt.

Hvor mange mennesker overlever pga. hjertestartere?

Omkring 5200 danskere får hjertestop årligt (2019) eller 12 mennesker om dagen, bliver ramt af hjertestop uden for de danske hospitaler hver eneste dag. Ud af disse 12 personer er der kun 2 der overlever. 16% ude af de 5200 overlever. (2019).

For hvert minut der går hvor en person ikke modtager førstehjælp fra hjertestop er indtrådt reduceres personens chancer for at overleve med hele 7-10%. Hvis der til gengæld bliver ydet hjerte- lungeredning, så øges personens chance for overlevelse med op til 3 gange, hvis dette kombineres med en hjertestarter inden for de første par minutter efter hjertestoppet er indtrådt kan der opnås overlevelse helt op til 50-70 %.

Det er derfor vigtigt, at man tilkalder hjælp via. 1-1-2 og påbegynder hjerte-lungeredning indtil hjertestarter eller professionelt personale ankommer. Det er også vigtigt at vide, at du ikke kan gøre noget forkert og det vigtigste er at man gør noget. Når du har kontakt med 1-1-2 vil du blive guidet og hjulpet til at yde førstehjælp. 1-1-2 vil også sende hjerteløbere for at hjælpe dig til redningsmandskab er fremme.

De ny hjertestartere

Hjertestartere kan idag langt mere end de kunne for 10-15 år siden. Den nye generation af hjertestartere har i dag teknologier, som løbende informerer både ejere og leverandører og hjertestarterens tilstand via Wifi og 3 G. Dermed ved du hele tiden om hjertestarteren er klar, om hjertestarteren skal have skiftet batteri eller elektroder og meget mere. Dermed kan både leverandører og ejere sikre sig, at hjertestarteren er klar til at redde liv, hvis situationen skulle opstå, da hjertestarteren vil sende besked om tilstanden på hjertestarteren. Derudover kan størstedelen af hjertestartere i dag instruere brugeren i præcis hvordan hjertestarteren skal bruges på en letforståelig måde, så der ikke sker nogen misforståelser ved brugen af hjertestarteren, flere hjertestartere har børne funktionsknapper så man slipper for at skifte elektroder hvis hjertestarteren skal bruges til børn. Derudover har flere hjertestartere flere sprog indbygget så man kan vælge sprog under brugen af hjertestarteren. Flere typer af hjertestartere kan også vejlede førstehjælperen i kvaliteten af hjerte- lungeredning under udførelsen.

Køb en kvalitets hjertestarter hos RescYou

Hos RescYou er vi passionerede omkring hjertestartere og vi ønsker at hjælpe alle vores kunder gennem hele forløbet når de skal købe en hjertestarter. Vi har mange års erfaring i at vejlede jer i forbindelse med jeres hjertestop beredskab.

Vi ønsker at hjælpe vores kunder med at finde den helt rigtige hjertestarter, som dækker deres behov, og samtidig skabe trygge rammer omkring implementeringen, installationen og uddannelsen omkring hjertestarteren. Derfor vil du som kunde hos RescYou kunne få kontakt med os, hvor du kan få råd og vejledning, samt hjælp til din hjertestarter.

Hos RescYou ønsker vi at tage ansvar i vores branche og marked, som vi befinder os i: “Det handler om at redde liv”. Vi er godkendte distributører af hjertestartere og tilhørende produkter Derudover udbyder vi godkendt uddannelse og kurser i førstehjælp via Dansk Førstehjælpsråd og ERC og følger alle anbefalinger på vores fagområde.

Hæng din hjertestarter udenfor – det kan redde liv

Ca. Halvdelen af alle hjertestartere i Danmark er låst inde uden for arbejdstiderne. Dog viser det sig, at halvdelen af alle hjertestop sker uden for de almindelige arbejdstider. Hvis disse hjertestartere var placeret udendørs, og dermed mere tilgængelige, så ville chancen for at der blevet reddet flere liv være endnu højere.

Det er af denne årsag, at sundhedsstyrelsen anbefaler, at hjertestartere bliver placeret steder hvor de er tilgængelige hele døgnet – altså udendørs.

Hvem kan bruge en hjertestarter?

Hjertestartere er designet på en måde hvorpå alle som udgangspunkt skal kunne bruge den – inklusiv børn. Hjertestartere kan selvfølgelig variere i forhold til hvilket mærke model hjertestarteren er, men de fleste hjertestartere vil dog fortælle brugeren præcis hvad man skal gøre trin for trin.

Dette vil altså sige, at hjertestarteren guideren brugeren igennem hjertemassage og fortæller præcist hvornår du skal give kunstigt åndedræt. Derudover fortæller hjertestarteren dig hvordan og hvor elektroderne skal placeres på kroppen, hvorefter den selv vurderer om hvorvidt den skal afgive elektrisk stød.

Selvom alle som udgangspunkt kan anvende en hjertestarter anbefaler, så anbefaler sundhedsstyrelsen, at alle tager et førstehjælpskurser, som inkluderer både hjerte-lunge-redning og førstehjælp ved brug af hjertestarter.

Hos RescYou udbyder vi førstehjælpskurser, som inkluderer hjerte- lungeredning og brugen af hjertestarteren.

Se under Førstehjælp med brug af hjertestarter

Hvilken hjertestarter skal du vælge?

Er du på udkig efter den helt rigtige hjertestarter?
Hos RescYou følger alle vores hjertestartere sundhedsstyrelsens anbefalinger.

RescYou hjælper med at finde den helt rigtige hjertestarter

Priserne på vores hjertestartere varierer mellem 6995 kr. Og op til 20.000 kr. Derudover er der forskel på hvad de forskellige hjertestartere har af egenskaber. Er du i tvivl om hvilken hjertestarter du skal vælge, så kan du med fordel kontakte os her på siden eller på telefon: +45 20207722 – info@rescyou.dk og høre hvilken hjertestarter der passer bedst til dine behov.